Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-05@01:43:49 GMT

سایه ساخت و سازها روی مقبره امامزاده پونک

تاریخ انتشار: ۲۲ تیر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۶۰۴۹۲۸

سایه ساخت و سازها روی مقبره امامزاده پونک

بنای کوچک امامزاده را بین گونی‌های آبی‌رنگ محصور کرده‌اند. راهِ باریکی زائران را به امامزاده می‌رساند، اما در دو طرفِ این مسیر، همان رنگِ آبی که همیشه نشان از فعالیت کارگاه عمرانی دارد، چشم و ذهن را آزار می‌دهد.

به گزارش ایسنا، این‌ نشانی جدیدِ امامزادگان «عینعلی و زینعلی» در بزرگراه اشرفی اصفهانی، میدان پونک است، مقبره‌ای از خشت و گل که بیش از ۶۰ سال قبل یک بار آن را بازسازی کردند و بعد از آن هر بار طرح جدیدی برای فضای خالی اطرافش که از قضا یکی از قبرستان‌های محلی و قدیمی پونک هم هست، برنامه‌ریزی می‌کنند، اما .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

..

مقبره امامزادگان عینعلی و زینعلی در پونک قبل از آغاز ساخت و سازهای جدید

بیش از پنج سال قبل، طرحِ ایجاد شبستان و شاید کتابخانه و مکانِ اداری امامزاده را چند متر دورتر از ساختمانِ قدیمی آن برنامه‌ریزی کرده و امروز اسکلتِ بنا در مرحله‌ تکمیل و به شمایل مسجدی با ارتفاعِ بسیار بیشتر از ضوابط ساخت و ساز در اطراف بناهای تاریخی و حتی لکه‌های ارزشمند تاریخی در حال تکمیل است.

اما بعد از این اقدام، نوبت به فضای خالی  و مقابل مقبره‌ این دو امامزاده رسید تا نه تنها جایِ خالی چنارِ بسیار قدیمی امامزاده را پر کنند، بلکه باز هم به نامِ گسترش امامزاده و ایجادِ شبستانِ جدیدتری برای مقبره، این‌بار در حدود پنج‌متری مقبره گودبرداری را آغاز کردند و کارگران گاهی مصالح را جابه‌جا می‌کنند. حالا هم میل‌گردهای شبستانِ جدید امامزاده رو به آسمان بلنده شده‌اند.

ورودی اولیه امامزادگان عینعلی و زینعلی

از سوی دیگر در ورودیِ جدید امامزاده که گویا مدتی است باز شده، دو ساختمانِ قدیمی با معماری متفاوتی که بیشتر فضای خانه‌های قدیمی جنوب کشور را به یاد می‌آورند، خودنمایی می‌کنند، دو ساختمانِ خالی که گویا منتظرند برای گرفتنِ کاربری‌های جدید!

یکی از افرادی که به نظر کارمندِ امامزاده شاید هم یکی از پیمانکاران برای ساختِ شبستان جدید امامزاده است این دو بنا را خانه‌ مسکونی شخصی معرفی می‌کند که حدود ۷۰ سال قبل و حتی کمی قبل‌تر از زمانی که فرمانفرمایان در این منطقه بوده‌اند، ساخته شده است و اکنون آن را وقف امامزاده کرده‌اند که احتمالا برای درامدزایی استفاده می‌شود.

او درباره‌ کارگاه فعالِ کنار امامزاده نیز می‌گوید: قصد گسترش فضای شبستان امامزاده را دارند که حدود سال‌های ۱۳۳۷ از خشت و گل به صورت امروز بازسازی شده و حتی قرار است نمای آن شبیه به نمای امامزاده ساخته شود.

اسناد تاریخی می‌گویند «عینعلی» و «زینعلی» از فرزندان امام سجاد (ع) هستند. عینعلی در زمان شهادت هفت یا یازده‌ساله و زینعلی سیزده یا پانزده‌ساله بوده که در این مکان به شهادت رسیده و در همین نقطه به خاک سپرده شده‌اند. تاریخ ساخت بنای این امامزاده به دوره‌ فتحعلی شاه قاجار برمی‌گردد و بنای امروزی آن در سال ۱۳۳۷ به دستور ناصر فرمانفرما ساخته شده است. این بنا در سال ۱۳۷۶ توسط مرحوم فریدون پرهیزگار بازسازی و در سال ۱۳۸۰ ضریح جدیدی اثر استاد ابوالحسنی میبدی برای آن تدارک دیده شد که جایگزین ضریح چوبی مشبک قبلی شد.


بقعه‌ امامزاده از خارج به شکل مربع دیده می‌شود ولی از داخل  هشت‌ضلعی است. وارد ساختمان امامزاده که شوید، مانند بسیاری از اماکن مذهبی در ایران، آینه‌کاری‌ها از تزیینات اصلی این نوع بناهای مذهبی محسوب می‌شود. بنای امامزاده نیز درست در وسط یک حیاط بزرگ و زیبا قرار گرفته که ساخت‌ و سازهای اطرافش نه تنها فضای باغ‌مانند این محوطه در دره قدیمی پونک قدیمی را پاک کرده، بلکه درختان چنار کهن و قطور امامزاده نیز به مرور در حال از بین رفتن هستند، درست مانند باغ‌های پونک که جای درختانش این روزها فقط آجر و سنگ و خشت در بدقواره‌ترین شکل ممکن روییده‌اند.

دو بنای وقف‌شده برای امامزادگان عینعلی و زینعلی

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: امامزادگان عینعلی و زینعلی پونک باغ فرمانفرما عینعلی و زینعلی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۶۰۴۹۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سایه‌روشن‌های هفته بیست‌وپنجم؛ مدعیان، جام را به هم تعارف کردند!

هفته بیست‌وپنجم لیگ برتر فوتبال در حالی به پایان رسید که ۴ تیم بالای جدول با تساوی این هفته را تمام کردند تا جنگ قهرمانی در ۵ هفته آخر در اوج حساسیت ادامه داشته باشد.

به گزارش مشرق، هفته بیست‌وپنجم لیگ برتر فوتبال در حالی برگزار شد که شمارش معکوس برای رونمایی از قهرمان فصل شماره ۲۳ فوتبال حرفه‌ای ایران آغاز شده است؛ رقابت‌هایی که هر چه پایان آن نزدیک‌تر می‌شود، حساسیت و استرس به اوج می‌رسد. مانند بازی‌های هفته شماره ۲۵ لیگ که حساسیت بالا و فاصله نزدیکی امتیازی تیم‌ها سبب شد تا تیم‌ها دست به عصاتر از قبل حرکت کنند و نتیجه آن خواب‌آور و بی‌کیفیت بودن دو بازی مهم این هفته بود. در گزارشی فراز و فرودهای هفته بیست‌وپنجم را بررسی کرده‌ایم.

فرصت‌سوزی مدعیان

برخلاف دوره‌های گذشته، این بار خبری از یک قهرمان زودهنگام نیست و انگار قرار است تا آخرین هفته هیجان ادامه داشته باشد، است، حساسیتی که باعث شد در هفته بیست‌وپنجم، هر ۴ مدعی اصلی قهرمانی که روی کاغذ همچنان شانس قهرمانی دارند، بازی‌هایشان را برابر هم به با تساوی به پایان برسانند تا این رقابت نزدیک همچنان ادامه پیدا کند.

استقلال صدرنشین لیگ، این هفته در تبریز برابر تراکتور تیم چهارم لیگ که نسبت به مدعیان دیگر کمترین شانس را برای قهرمانی دارد، به تساوی رسید. این اولین تساوی استقلال پس از دو برد متوالی بود. البته آبی‌ها خوش‌شانس بودند که پرسپولیس نزدیک‌ترین رقیبشان که تنها یک امتیاز با صدر فاصله دارد، برابر سپاهان دیگر مدعی لیگ نتوانست کاری از پیش ببرد و با تساوی زمین بازی را ترک کرد تا همچنان در صدر رقابت میلیمتری ادامه داشته باشد. تساوی پرسپولیس با سپاهان، اولین تساوی این تیم پس از ۴ برد متوالی بود تا ترمز بردهای قرمزها هم این هفته کشیده شود. این در حالی بود که شاگردان اوسمار ویر، بهترین فرصت را برای رسیدن به صدر و پیش افتادن از استقلال داشتند.

در پایان این هفته استقلال با ۵۴، پرسپولیس با ۵۳، سپاهان با ۴۶ و تراکتور با ۴۱ امتیاز، تیم‌های اول تا چهارم لیگ هستند، ۴ تیمی که در پایان ۵ هفته تا پایان لیگ، شانس قهرمانی دارند. البته با توجه به شرایط جدول، به نظر می‌رسد رقابت اصلی بین سرخابی‌ها باشد، هر چند هنوز ۵ بازی دیگر باقی مانده و سپاهان و تراکتور هم هر چند کمتر هم همچنان روی کاغذ می‌توانند به قهرمانی امیدوار باشند. البته این دو تیم این هفته فرصت داشتند تا با برتری برابر پرسپولیس و استقلال که حریفانش مستقیمشان در جنگ قهرمانی هستند، فاصله‌شان را با صدر کمتر کنند اما قدر آن را ندانستند.

شهر خسته هر هفته امیدوارتر به ماندن

روزهای خوب نساجی با ساکت الهامی در هفته بیست‌وپنجم هم ادامه پیدا کرد تا این تیم قائمشهری که با هواداران پرشورش شهید وطنی را تبدیل به یکی از پرشورترین استادیوم‌های ایران می‌کنند، به ماندن در لیگ برتر امیدوار شود. نساجی این هفته توانست در اصفهان، ذوب‌آهن را شکست دهد تا دومین برد متوالی را به دست بیاورد.

آنها با ساکت الهامی در حال دور شدن از منطقه سقوط هستندو با آمدن این سرمربی ورق در قائهمشهر برگشته است. الهامی ۴ اسفند سال گذشته، به جای لوکاس آلکاراز اسپانیایی روی نیمکت نساجی نشست و در ۷ بازی که هدایت این تیم را بر عهده گرفته است، ۳ برد، ۲ مساوی و ۲ باخت کسب کرده و نساجی با ۲۲ امتیاز در رده سیزدهم جدول قرار دارد.

البته فاصله یک امتیازی با تیم پانزدهم جدول سبب شده نساجی همچنان خطر سقوط را احساس کند، با این حال آنها در سه هفته اخیر با ۲ برد و یک مساوی، از مسیر شکست دور بوده‌اند تا هواداران تیم شهر خسته امیدوار شوند که با ادامه این روند می‌توانند همچنان فصل آینده هم مهمان لیگ برتر باشند.

خوزستان در خطر سقوط

لیگ برتر در حالی هفته بیست‌وپنجم را پشت سرگذاشت که سه تیم پایین جدولی هر سه تیم خوزستانی هستند تا استانی که مهد فوتبال ایران است، روزهای تیره‌ای را در لیگ تجربه کند. این هفته صنعت نفت که قعرنشین لیگ است مقابل هوادار شکست خورد تا سومین شکست متوالی این تیم آبادانی ثبت شود و آنها فاصله زیادی با خداحافظی از لیگ برتر نداشته باشند.

استقلال خوزستان هم با وجود ثبت عملکرد بهتر در نیم‌فصل دوم، این هفته در اهواز برابر ملوان به تساوی رسید تا در رده یکی مانده به آخر جدول بماند. شاگردان سیروس پورموسوی در سه هفته اخیر شکستی نداشته‌اند اما دو مساوی و یک برد در سه هفته گذشته نتوانسته آنها را از منطقه خطر دور کند.

فولاد هم این هفته در اراک مقابل آلومینیوم، به تساوی رسید تا حسرت این تیم برای برد به ۸ هفته برسد، حسرتی که نشان می‌دهد آمدن عبدالله ویسی هم نتوانسته دردی از این دوا کند. فولاد در ۸ بازی اخیر، ۴ مساوی و ۴شکست کسب کرده است و از آخرین برد این تیم نزدیک به ۷۰ روز می‌گذرد.

فولاد با ۲۲، استقلال خوزستان با ۲۱ و صنعت نفت با ۱۶ امتیاز، به ترتیب تیم‌های چهاردهم، پانزدهم و شانزدهم جدول لیگ برتر هستند. با توجه به این شرایط به نظر می‌رسد ماندن صنعت نفت احتیاج به یک معجزه داشته باشد اما فولاد و استقلال خوزستان با توجه به فاصله امتیازی کم با تیم‌های بالاترشان، درصورت کسب نتایج لازم در هفته‌های باقی مانده از لیگ، شانس بیشتری برای ماندن دارند.

دیگر خبرها

  • هرمزگان میزبان ۳ گروه از خادمین حرم مطهر رضوی
  • راز «نفرین توت عنخ آمون» که بیش از ۲۰ نفر را کشت سرانجام فاش شد
  • ضرورت ایجاد ایستگاه آتش نشانی برای امامزاده ابراهیم(ع) شفت
  • تاریخچه آتش‌سوزی، پیوست ساخت‌وسازها باشد/بیمه در اسرع وقت کارشناسی را آغاز کند
  • افشای راز «نفرین توت عنخ آمون» که بیش از ۲۰ نفر را کشت
  • سایه‌روشن‌های هفته بیست‌وپنجم؛ مدعیان، جام را به هم تعارف کردند!
  • ادامه ساخت و ساز شهرداری زاکانی در پارک‌ها (+ عکس) / دیوار کشی در بخش‌هایی از این بوستان قدیمی تهران
  • ادامه ساخت و ساز شهرداری زاکانی در پارک‌ها؛ دیوار کشی در بخش‌هایی از این بوستان قدیمی تهران/ عکس
  • خانه های امامزاده ابراهیم شفت ایمن سازی می شود
  • عکس/سایه آزادی آمریکایی!